Matka
Islannissa

IX päivä: Reykjavik

Päivän ohjelmaan kuului käynti yhdessä museossa ja shoppailu. Culture house tarjosi kaksi mielenkiintoista näyttelyä saman katon alla: ensimmäinen esitteli laajasti islantilaiseen kulttuuriperintöön erottamattomasti kuuluvia saagoja, toinen taas kertoi valokuvien ja videoinstallaatioiden kautta -60 -luvulla syntyneiden tuliperäisen Surtseyn saaren synnystä ja ja laavasaarelle asteittain siirtyvästä elämästä.

Iltapäivällä kiertelimme kaupoissa ja kävelimme Reykjavikin keskustassa. Kävimme myös Reykjavikin kuuluissa Hallgrimurin kirkossa (Hallgrimskirkja, nimetty kuuluisan islantilaisen 1600-luvulla eläneen runoilijan mukaan), sääli kyllä emme remontin takia päässeet ihailemaan maisemia sen 73 metriä korkeasta tornista. Maan päältäkin havaitsimme, että Reykjavik oli kuitenkin aika pieni kaupunki, ja turistimassa näytti kiertävän ympyrää muutamalla keskustan kadulla. Puolitoista päivää riitti yleiskuvan saamiseen kaupungista, mutta kyllä katsottavaa, ja varsinkin museoita olisi riittänyt useammaksikin päiväksi.

Päivällistä söimme erittäin suositussa, pienessä, kodikkassa ravintolassa nimeltä Þrír Frakkar, eli kolme päällystakkia. Ravintola oli täynnä, mutta palvelu oli nopeaa, ranskalaiseen verkkaiseen palveluun tottuneina pohjoismainen tehokkuus tuntui melkein hätiköinniltä, haluttiinko meidät vain ajaa ravintolasta nopeasti pois? No, ei suinkaan, vaan istuimme mukavasti iltaa syöden hyvää ruokaa ja jutellen.

Vatsat täynnä teimme vielä pienen kävelylenkin rannassa.

  1. Saapuminen
  2. Matkaan
  3. Kjölur
  4. Vettä
  5. Autoilemaan
  6. Mývatn
  7. Erämaa
  8. Nähtävyydet
  9. Reykjavik
  10. Paluu