Matka
Islannissa

VIII päivä: Nähtävyydet

Päivän ohjelma: ajo takaisin Reykjavikiin kulkien kaikkien alueen "pakollisten" nähtävyyksien kautta.

Þjórsá

Matka eteni nyt päällystettyä tietä niin vauhdikkaasti, että kaahasimme Heklan suuntaan kääntyvän tien ohi. Kun huomasimme virheemme, olimme jo turhan pitkällä Þjórsá-joen väärällä rannalla, joten päätimme jatkaa vain matkaa suoraan kohti Sellfossia. Erehdyimme tosin hetken luulemaan heti voimalaitoksen järven takana olevaa vuorta (kuvassa) Heklaksi, se kun oli juuri oikeassa suunnassa ja onnistui peittämään itse tulivuoren.

Vaikka sää oli sumuinen ja sateinen, niin pysähdyimme huoltoasemalla ostamassa jäätelöt ja muutaman postikortin. Matkan varrelta löysimme myös "villakeskuksen", jossa oli myytävänä käsintehtyjä islantilaisvillapaitoja, pipoja yms. käsityötuotteita ja lankoja. Pitihän sitä muutama kerä ostaa lähes pikimustan lampaan villasta kehrättyä lankaa.

Þingvellir

Juristi ja lakikivet:

Paikka huokuu historiaa, ollaan yhdestä Euroopan vanhimpien parlamenttien kokoontumispaikoista. Alue on hienosti hoidettu ja monet opastaulut kertovat värikkäästi sen historiasta. Melkein voi kuvitella ympärilleen markkinat ja ihmispaljouden vuotuisten käräjien yhteydessä.

Lisäksi alue on maantieteellisesti mainittava: näillä kohden sijaitsee Euroopan ja Amerikan mannerlaattojen saumakohta; toinen jalka Euroopassa, toinen Kanadassa.

Reykjavik

Paluumatkalla kävimme hakemassa matkatavaramme bussiaseman säilytyksestä ja palauttamassa auton. Sitten kiertelemään kaupunkiin.

Jälleen sama vanha näköharha: onpas kivan näköisiä värikkäitä puutaloja... Mutta puuta seinät eivät ole nähneetkään, vaan kyse on aaltopellistä.

Löysimme illaksi kivan italialaistyyppisen ravintolan nimeltä Hornið kaupungin keskustasta, joka tarjosi maukasta pitsaa ja hyvää espressoa.

  1. Saapuminen
  2. Matkaan
  3. Kjölur
  4. Vettä
  5. Autoilemaan
  6. Mývatn
  7. Erämaa
  8. Nähtävyydet
  9. Reykjavik
  10. Paluu