Matka
Islannissa

I päivä: Saapuminen

Tavaroita purkaessamme huomasimme, että jotain olennaista oli jäänyt Helsinkiin: termoskannu, jossa kuljettaisimme vaelluksella lounaskeittomme. Kaupat olivat juuri sulkemassa oviaansa, kun lähdimme Reykjavikin pimenevään iltaan etsimään uutta tilalle. Muutaman vesiperän jälkeen löysimme etsimämme; lounaslistaa ei siis tarvinnut suunnitella uudestaan. Ruokatarpeet löytyivät jo helpommin, vaikka koostuivatkin kuivamuonasta ja herkuista. Kukka löysi välipalaksi myös kuivattuja turskanpalasia, jotka osoittautuivat aika erikoisen makuisiksi.

Hotellihuone oli varustettu sopivasti vedenkeittimellä, jolla keittelimme teetä upouuteen termariin.

Olimme ostaneet Islannin retkeilykartan jo hyvissä ajoin etukäteen netistä (mikä osoittautukin erinomaiseksi ratkaisuksi: paikan päältä on todella vaikeaa löytää kunnollisia retkeilykarttoja). Kartta oli kuitenkin jäänyt päällystämättä, joten kävimme vielä paikallisessa kirjakaupassa ostamassa päällystysmuovia.

Sen verran on tullut aikoinaan karttoja jo päällysteltyä, ettei se tuottanut ongelmia edes hotellihuoneen lattialla. Käytössä oli linkkarin sakset ja kirjan reuna. Aikaa siihen kuitenkin sai kulumaan, mikä kaikki oli pois ensimmäisen yön nukkuma-ajasta - aamulla olisi aikainen herätys.

Päällystysmuovin määrästä oli ostovaiheessa vahingossa hieman tingitty, eli sillä ei olisi saanut päällystettyä ihan koko paperiarkkia. Niinpä karttaa hieman rajattiin leikkaamalla pois kansikuvat ja meille vähemmän tärkeät alueet.

  1. Saapuminen
  2. Matkaan
  3. Kjölur
  4. Vettä
  5. Autoilemaan
  6. Mývatn
  7. Erämaa
  8. Nähtävyydet
  9. Reykjavik
  10. Paluu